Jak usunąć użytkownika? #
Usuwać użytkowników z systemu może administrator w Ustawienia > Użytkownicy > Lista użytkowników. Po odnalezieniu właściwej osoby na liście, należy zaznaczyć ją za pomocą checkboxa i wybrać ikonę kosza nad listą.
Po naciśnięciu przycisku pojawi się okno, w którym należy potwierdzić operację.

W przypadku gdy użytkownik powiązany jest z jakimś obiektem w systemie, np. jest wskazany jako Opiekun/Przełożony pracownika, system wyświetli w prawym górnym rogu odpowiedni komunikat i uniemożliwi usunięcia użytkownika.
Jeżeli mimo to wciąż chcemy usunąć użytkownika, należy usunąć powiązanie za pomocą opcji „Usuń” dostępnej na tym komunikacie.

Po naciśnięciu tej opcji użytkownik zostanie odpięty od Pracownika i usunięcie go z systemu będzie możliwe. Należy zaznaczyć użytkownika na liście i ponownie wybrać ikonę kosza .
Co się stanie gdy użytkownik zostanie usunięty? #
Po usunięciu użytkownika, informacje o akcjach, które poczynił w systemie, wciąż będą widoczne w sekcji „Historia” w ramach każdego obiektu.
Natomiast, jeżeli usunięty użytkownik był wpisany jako Opiekun Klienta, Opiekun kadrowy pracowników lub Opiekun rekrutacji — ta informacja zniknie z systemu.